Susu Frequency


Susu Frequency

Suffy merupakan susu yang cuba memanfaatkan keajaiban tersirat Frequnecy. Khasiatnya amat luar biasa bila kita perhalusi dengan cara ilmiah & praktikal yang telah terbukti sejak 1400 tahun dahulu.

 

Apa teori yang menyokong…
Apa praktikal yang mendokong…

Jom baca dengan tenang & satu-per-satu… kemudian fikirkan…

 

Jom kita mulakan…

 

Frequency apa? Frequency yang bagaimana bermanfaat?

Munkin ini persoalan yang mula berlegar difikiran anda.. kan? …

Sebenarnya Frequency ini terlalu dekat dengan kita…Frequency  yang dimanfaatkan oleh susu suffy adalah ” Ruqyah “

 

Dalam kalangan kita, ia nampak biasa. Jarang sangat dijadikan pilihan utama. Ada juga yang berpendapat ia seolah-olah mempergunakan agama.

 

Namun… Tahukan anda?

 

Barat telahpun mula mengkaji setiap bait ayat-ayat Al-quran. Terutama ayat Al-Quran yg sering diguna pakai untuk Ruqyah penyakit.

 

Pakar saintis Universiti Rochester mengakui, perubatan moden dari bahan kimia hanya 40%-80% berpotensi berjaya, 70%-100% adalah berpotensi gagal merawat.

 

Susu Frequency

 

Jika ubat moden kimia 70% – 100% berpotensi gagal.. Apakah alternatif yang telah mereka jumpai?

Cuba teka… Apa yang mereka jumpai?

Saya rasa… Anda dah boleh teka apa yang akan saya tulis.. kan?

Ye..

Betol…

Dalam mencari-cari kaedah perubatan alternatif yang berkesan & murah, mereka membuat kesimpulan bahawa

Terapi Frequncy suara ” adalah kaedah pengubatan alternatif terbaik. Atau yang kita selalu sebut “Ruqyah

Majoriti ilmuan & pemerhati di barat hanya mendedahkan kesan luar biasa frequency suara dalam penyembuhan yang paling murah. Belum lagi mendedahkan hasil yang mereka jumpai

Namun, majoriti imuan berpendapat, terapi suara yang dimaksudkan adalah aplikasi dari “Ruqyah”. Kerana punca segala ilmu adalah Al-Quran, permulaan ilmu juga adalah dari amalan penganut Islam… Bahkan kemajuan yang mereka ada sekarang adalah hasil daripada peninggalan ilmuan Islam…

 

Walaupun sarjana barat mendedahkan mereka masih mengkaji dan belum menjumpai frequency terapi untuk perubatan…

Tapi, dari hasil alat terkini yang telah dipasarkan, boleh disimpulkan bahawa, mereka telahpun menjumpai & memanfaatkan frequency Ruqyah pada ” Terapi Sonotron “.

 

Pernahkah anda dengar Sonotron ?

Ia adalah alat terapi ultrasonic yang mampu menyembuhkan sakit, tanpa ubat atau pembedahan hanya dalam masa beberapa saat. Menggunakan aplikasi frequency pada tahap tertentu. Itulah Sonotron.

 

Diwaktu barat sudah mula memanfaatkan keajaiban frequency Al-Quran, kita masih lagi di takuk lama.. masih lagi ragu dengan apa yang kita dah ada… Xkurang yang tidak yakin.. Ada juga yang kurang bersetuju..

 

Persoalannya.. Ia banyak baik dari buruk.. Bila kita nak memanfaatkan Al-quran dalam setiap kehidupan kita, diwaktu orang bukan islam telah memanfaatkan & telahpun menghasilkan aplikasi, dan menjual pada orag islam…

 

Susu Frequency

 

Dalam kajian yang terperinci.

 

Jika dilihat dari segi ubat & penyembuhan alternatif, Al-Quran perlu dijadikan pilihan utama.

 

Srbagaimana terpahat kemas dalam rujukan utama kita:

 

” Sebaik-baik ubat ialah Al-Quran “: Riwayat Ibnu Majah No. 3501

” Dan kami turunkan dengan beransur-ansur daripada Al-Quran, ayat-ayat suci yang menjadi ubat penawar dan rahmat bagi oang-orang yang beriman kepadanya; dan ( sebaliknya ) Al-Quran tidak menambahkan orang-orang yang zalim ( disebabkan keingkaran mereka ) melainkan kerugian jua. ” Surah Al-Isra’ 17:82

 

Ajaibnya penyembuhan Al-Quran: Dalam tafsir al-Qurthubi menjelaskan, Ia mampu menyembuhkan penyakit Rohani ( hati ) dan penyaki Fizikal.

 

Inilah yang cuba dimanfaatkan kedalam Susu Suffy. Inilah Susu Frequency yang cuba diketengahkan manfaatnya.

 

Dalam kaedah Ruqyah, paling efektif jika pesakit sendiri yang  membanca & menghayati setiap bait ayat Al-Quran. 

 

Namun , dalam beberapa keadaan, jika pesakit tidak mampu membaca sendiri, tajwid yang kurang baik, berjauhan, faktor masa dan ilmu, wajarlah ia dibantu, seiring dengan perbuatan Rasul & para sahabat,

iaitu ” Al-Quran ( Ruqyah ) tetap memberi manfaat luar biasa jika dibacakan pada air “. Frequency,  keberkatan dari ayat Al-Quran adalah sesuatu yang pasti bawa penawar & hikmah.

 

Sebenarnya, anda boleh meruqyah sendiri je pun masa buat atau menyusukan anak. xperlukan sangat pun susu suffy. Cuma… Inilah antara niat kami, sebagai satu ikhtiar, memudahkan & membantu mereka yang perlukan. 

 

Rasululah sendiri, sentiasa mengamalkan Ruqyah dalam apa jua perbuatan. Hatta, nak masuk & kelaur tandas.

 

Moga bermanfaat…Tulisan ini adalah idea penulis dengan merujuk pada buku ilmiah semasa.

 

Penegasan: Ini adalah salah satu ikhtiar kecil & tambah nilai biasa-biasa dari suffy, bukanlah satu kepastian suffy boleh memberi kesan pada rohani & jasmani pengguna. Tapi itulah harapannya… Segala kebaikan hanya berlaku dengan izin Yang Esa. Moga usaha kecik ini beri manfaat.

453 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *