Susu Suffy


KETINGGALAN klik header susu suffyHeader produk susu suffy

Kenapa Mesti pilih Susu Suffy

Susu Suffy diformulasi semata-mata untuk kebaikan bayi, anak dan keluarga anda. Keutamaan kami adalah membekalkan masyarakat muslim dengan susu yang dijamin Halal. Menggunakan sepenuhnya tenaga kerja tempatan. Bukan sahaja tidak perlu ragu dengan kebersihan, kehalallan, formulasinya mengandungi nutrisi seperti mana susu yang diimport. Malah kami tambah baik lagi dengan khasiat makanan sunnah.

  • 100% Menggunakan Susu Asli berkualiti tinggi.
  • Tidak ditambah Creamer.
  • Tiada Gula tambahan.
  • Tiada pewarna.

 

Pengiktirafan susu suffy

Pengeluaran susu suffy juga telah mendapat pengiktirafan sijil halal Jakim, Sijil Good of manufacturing practice ( GMP ), dan Sijil Islamik manufacturing process ( IMP ).

Apa kami telah Tambah Baik dalam susu suffy

Susu suffy di formulasi dengan nutrisi yang paling penting sebagaimana susu antaranbangsa seperti AHA, DHA, Prebiotik, Cholin. Kami tambah baik lagi dengan khasiat makanan sunnah seperti Kismis, Kurma, Madu, Manna & Delima. Susu suffy juga di Ruqyah dan Di-doa dengan doa-doa pilihan sebagai ikhtiar, moga-moga ia memberi lebih manfaat kepada pengguna.

Kelebihan susu suffySusu suffy telah membantu ramai bayi Alahan Susu lembu, Laktose intolerance, bayi ekzema , bayi ruam-ruam merah nikmati khasiat susu tanpa risau. Khasiat makanan sunnah dalamya membantu meningkatkan tahap kesihatan dan merawat bayi sembelit.

Tak perlu lagi risau anak tak makan atau kurang makan buah dan sayur. Tak perlu risau anak tak dapat diet seimbang.

Sudah pasti anda boleh beli makanan sunnah dan bagi pada anak, namun ada sebahagian anak tidak/ sukar makan buah, sayur. Kadah ini memerlukan kos tambahan. Jadi susu ini adalah alternatif untuk memastikan anak minum susu, pada masa sama mendapat serat dan vitamin dari buah dan susu tanpa kos tambahan. Ini membantu ibu lebih jimat belanja.

Klik untuk Testimoni

 

Kenapa penting susu suffy diRuqyah, Doa & Makanan Sunnah

Air mampu merakam lintasan hati dan bacaan, dan molekulnya akan berubah. Bacaan Ruqyah dan doa mengubah molekul air kepada sangat cantik dan menjadi ubat. Telah terbukti air yang diruqyah mengubat penyakit dengan izin-Nya. 

oleh kerana susu suffy juga mengandungi makanan sunnah, Rqyah dan doa penting kerana:

Allah SWT berfirman:

Maksudnya: “Dan Tuhanmu mengilhamkan kepada lebah: “buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu dan di tempat-tempat yang dibina oleh manusia. Kemudian makanlah dari tiap-tiap jenis buah-buahan dan tempuhlah jalan tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran tuhan) bagi orang-orang yang memikirkannya.” (al-Nahl: 68-69)

Alaykum bisy syifaa-ayna al ‘asali wal qur-aani

yang artinya “Hendaknya kamu menggunakan dua macam penawar; madu dan al Qur’an

(HR. Ibnu Majah dan al Hakim dalam Sahih-nya, beliau berkata, Hadis ini sahih sesuai dengan sistem periwayatan al Bukhari dan Muslim, dan disetujui oleh al-Zahabi. 

Dari Abdullah bin Mas’ud radhiyallahu ‘anhu secara marfu’.

Imam Ibnu Qayyim al Jauziyah mengatakan, “Madu memiliki banyak khasiat.  Madu dapat membersihkan kotoran yang terdapat pada usus, pembuluh darah, dapat menetralisir kelembaban tubuh, baik dengan cara dimakan terus atau dicampur, sangat bermanfaat untuk golongan lanjut usia .” (Metode Pengobatan Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam, hal. 42-43)

Sudah pasti anda boleh doakan dan ruqyahkan sendiri. Kan? Itulah sebaiknya. Tapi ada sebahagian dari kita, tak tahu doa apa nak baca, ayat Al-Quran yang mana nak baca. Ada yang kurang kesedaran, ada yang tak terfikir, ada yang tak tahu pun yang pentingnya membaca doa dan ruqyah semasa membancuh susu untuk anak.

Ada masa, ibu tertahan dari membaca Al-Quran seperti Uzur Syarie’.

Ada kalanya pembacaan kurang tepat sebutan huruf mahupun hukum-hukum mad. Kita tidak mempu untuk membaca 114 surah sekali gus pada masa singkat. Maka, niat baik ini menjadi alternatif kepada yang berusaha mencari yang terbaik. Moga-moga, susu sebegini memaksimakan manfaat kepada penggunanya.

Mudah-mudahan, ikhtiar ini sedikit sebanyak bawa manfaat.

 

cuba susu suffy tanpa risau

Inshaallah anak anda pasti menyukai rasanya. Untuk percubaan pada bayi, anda tidak perlu risau, tidak seperti susu dipasaran, susu suffy rasanya sedap untuk orang dewasa, jika bayi anda tidak serasi, anda boleh guna seisi keluarga kerana ia minumnan kesihatan. Tidak membazir dan menguntungkan.

 

Untuk order susu kambing suffy goat dan susu formula bayi

Hubungi kami untuk pertanyaan harga promosi dan khidmat nasihat produk yang sesuai untuk Si-manja anda.

Jika anda Berminat jadi pengedar susu suffy di kawasan anda. Tawaran sebagai pengedar kini dibuka.

Jika Berminat dapatkan susu suffy dengan harga lebih murah/ harga terus dari kilang/ Harga borong beli kuantiti banyak.

Makin banyak beli, makin murah.

untuk order susu kambing suffy goat dan susu formula bayi

1,010 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *